Vandretur i smuk natur i Jammerbugten

Yoga og vandreferie i Jammerbugten

Yoga og vandreferie i Jammerbugten er et gennemført 4-dages ophold for alle yoga- og naturentusiaster. Du kan se frem til at vandre på de flotteste stier i Jammerbugten i Nordjylland – sammen med din gruppe og din guide – som fører dig ind i plantager, skove og langs havet. På dag 2 og 3 vil vores yogalærer guide dig igennem et blidt yoga-flow som afslutning på dagens vandring – ren mindfulness for krop og sind.

Under dit ophold slipper du for at tænke på planlægning af vandreruter, overnatning, forplejning eller transport. Idrætscentret har sørget for det hele. Når du ankommer til vores hyggelige vandrerhjem i Fjerritslev i Jammerbugten, kan du fokusere på at nyde og glæde dig til at opleve flere af egnens ypperste naturperler. Prisen for hele herligheden starter fra kr. 3.295,- pr. person.

Læs om det fulde program nedenfor. Eller kontakt os på 98 21 11 90 eller pm@icjb.dk for at høre mere om yoga og vandreferie ved Jammerbugten, som finder sted:

 

Program for yoga og vandreferie

Vandreferien starter torsdag eftermiddag og slutter søndag ca. kl. 14:00. Glæd dig til at vandre minimum 43 km – og blive fyldt med smukke minder og en afslappet krop.

Vi har bestræbt os på at gøre dit yoga og vandreophold så fuldendt og nemt som muligt. I helpensionen er der morgenmad, som bliver serveret kl. 7:30 til 8:30, ”smør selv” madpakke samt aftensmad kl. 18:30. Bussen henter os hver dag kl. 9:00 og kører os hen til dagens startdestination, med mindre vi starter gåturen fra vandrerhjemmet.

 

Dag 1: Ankomst og kort guidet vandretur

Ankomst om eftermiddagen. Indtjekning mellem kl. 13:00 og kl. 15:30.

Vi starter med en lille tur i Kollerup Plantage kl. 16:00, som er Fjerritslevs nærmeste skov, hvor du får en smagsprøve på den smukke natur, der venter jer. Fra udsigtspunktet Toppen får I fornemmelse af landskabet og den storslåede udsigt mod Bulbjerg i vest og Svinklovene i nordøst. Efter turen er der aftensmad, og dernæst vil der være et informationsmøde om de kommende dages vandreture.

Dagens vandretur er 5 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

Dag 2: Guidet vandretur fra Fjerritslev til Slettestrand & yoga

Efter morgenmaden går vi direkte fra vandrerhjemmet og ud mod Kollerup Plantage, hvor vi går via Nordsøstien og oplever et varieret naturlandskab bl.a. i form af småskove, hede og moser. De kuperede Hingelbjerge omfatter det højeste punkt i Han Herred, nemlig det 83 meter høje Nordbjerg, som oprindeligt er en del af en stor ø i stenalderhavet.

Videre fortsætter vi nu over mod Svinkløv Plantage og hen til Hjortdal kirke, som er bygget i 1100-tallet. Vi går langs Slette Å og ender turen i Slettestrand, hvor vi bliver hentet af bussen og kørt tilbage til Idrætscenter Jammerbugt.

Dagen afsluttes med en blid omgang yoga, som består af de klassiske yoga-stillinger sat sammen i et lækkert og langsomt flow. Glæd dig til en times stilhed i bevægelse, hvor du strækker kroppen og tanker op – fysisk og mentalt. Yogaen er for alle, og du bliver grundigt guidet.

Dagens vandretur er 15 km og sværhedsgraden er middel.

 

Dag 3: Guidet vandretur fra Rødhus til Tranum (Krogen) & yoga

Vi bliver kørt med bus til Rødhus og starter dagens vandretur ved Rødhus Kirke. Herefter går vi til Rødhus klit. Området ved Rødhus var faktisk havbund i stenalderen for over 7000 år siden. Siden har landet hævet sig og trængt vandet tilbage. Glæd dig til at opleve toppen af udsigtshøjen og den fremragende udsigt ud over hele området med Vesterhavet i horisonten. Ligeledes er der et udsigtstårn med den smukkeste udsigt ved Overklitten Sø.

Vi bliver hentet ved Krogen og kørt tilbage til Fjerritslev. Dagen afsluttes igen med et lækkert yoga-flow. Efter aftensmaden kan I tage en tur i svømmehallen med sauna på idrætscentret – eller hygge på værelset eller i ét af vores hyggelige fællesrum.

Dagens vandretur er 14 km og sværhedsgraden er middel.

 

Dag 4: Guidet vandretur i John Lennons fodspor

Turens sidste dag går fra Ellidsbølvej 37 mod Vester Thorup Klitplantage. På turen kommer I til at opleve varieret natur, klitheder og det smukke fuglefjeld, Bulbjerg. Vi kommer også forbi gården, hvor John Lennon boede i 3-4 uger i januar 1970. Her får I et indblik i, hvorfor han besøgte området, og hvad det gjorde ved området.

Herefter går vi mod Pansergraven – en 3 meter dyb grav, som skulle beskytte tyskerne mod angreb fra de allierede under 2. Verdenskrig. Dernæst går turen videre til Troldstinget. I middelalderen var et ting et forsamlingssted, hvor beboerne afholdte møder for at drøfte og træffe beslutninger. Her kommer I til at høre sagnet om troldene, der kastede store sten efter hinanden, der den dag i dag ligger der.

Som afslutning på den oplevelsesrige vandreferie spiser vi bål-mad sammen, som bliver tilberedt i skoven. Ca. kl. 13.30 kører bussen os tilbage til vandrerhjemmet.

Dagens vandretur er 9 km og sværhedsgraden er middel.

 

“Smuk natur, god overnatning til prisen og entusiastiske turledere. 100% af de tidligere deltagere, som har udfyldt vores spørgeskema, anbefaler Idrætscenter Jammerbugts vandreferier til andre – og giver tilsagn om, at de meget gerne vender retur til vores smukke egn.” 

 

Pris og indhold i vandreferieN

Yoga og vandreferie i Jammerbugten koster kr. 3.295,- pr. person – og indeholder:

 • Velkomstdrink
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad, toilet og tv
 • Sengelinned og håndklæde
 • 3 x morgenmad
 • 2 x selvsmurt madpakke.
 • 3 x aftensmad
 • 3 x kaffe med kage
 • 2 x yoga-sessioner
 • 1 x bål-mad i Vester Thorup Plantage
 • Bustransport ifølge program for vandreture
 • Gratis opladning af hybrid- og elbil
 • Gratis adgang til svømmehal og sauna på Idrætscenter Jammerbugt
 • Hund tilladt på værelset
 • 2 turledere

I prisen er følgende ikke inkluderet:

 • Tillæg ved enkeltværelse kr. 500,-
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne, som tilkøbes i Spisesalen

 

PRAKTISKE DETALJER og tilmelding

 

Datoer for yoga og vandreferie i Jammerbugten 2022

Vi gennemfører vandreferien ved min. 8 tilmeldinger. Der er max. plads til 20 vandreentusiaster pr. vandreferie. Først til mølle!

 

Tilmelding, betaling og afbestilling

Du tilmelder og betaler for vandreferien via linket vist ved datoerne ovenfor.

Det er muligt at afbestille og få tilbagebetalt det fulde beløb – dog senest 1 uge før vandreferien skal finde sted.

 

Pakkeliste til vandreferie

Husk at medbringe:

 • Gode vandrestøvler, da vi går på kuperet terræn, naturstier og brede grusveje.
 • Tøj, der matcher årstiden samt vejret.
 • Et kamera eller smartphone, så du kan forevige dine naturoplevelser.
 • Evt. en kikkert.
 • Badetøj, så du kan benytte svømmehallen og saunaen på Idrætscenter Jammerbugt.
 • Til yoga anbefaler vi behageligt tøj eller almindeligt træningstøj og bare fødder.

 

Bustransport og særtransport til trætte ben

Fjerritslev Busserne henter jer hver dag på Fjerritslev Vandrerhjem og kører jer hen til startpunktet for dagens vandretur samt henter jer på endestationen, medmindre vandreturens endepunkt er vandrerhjemmet og Idrætscenter Jammerbugt.

Vi oplever at vores allerældste gæster ikke altid kan gå hele dagens distance. Derfor tilbyder vi særtransport til vandreferie-deltagerne – kvit og frit – hvis  benene skulle give op.

 

Flere vandreferier ved Idrætscenter Jammerbugt

Ønsker du at vide mere om vores andre vandreferietilbud? Læs om vores 2022-nyheder:

Vi glæder os til at byde jer velkommen – og hjælpe jer. Kontakt os på 98 21 11 90 eller info@icjb.dk.

 

Copyright: Nederste Photo by Conscious Design on Unsplash

Person der dyrker yoga i en mindful pose