Vandreture i Nordjylland

Vandreferie i Jammerbugten på egen hånd

Vandreferie i Jammerbugten på egen hånd er et gennemført 4-dages ophold for alle vandre- og naturentusiaster. Du kan se frem til at vandre på de flotteste stier i Jammerbugten i Nordjylland, som fører dig ind i plantager, skove og langs havet. To af dagene vandrer du på egen hånd, mens på dag 1 og 4 har du mulighed for at vandre sammen med en gruppe og din guide. Denne tur er for de mere erfarne vandrere.

Under dit ophold slipper du for at tænke på planlægning af vandreruter, overnatning, forplejning eller transport. Idrætscentret har sørget for det hele. Når du ankommer til vores hyggelige vandrerhjem i Fjerritslev i Jammerbugten, kan du fokusere på at nyde vandreturene og egnens ypperste naturperler. I går langs Hærvejen, som er godt skiltet. Prisen for hele herligheden er kr. 3295,- pr. person.

Læs om det fulde program nedenfor. Eller kontakt os på Peter på 20852996 eller pm@icjb.dk for at høre mere om Vandreferie ved Jammerbugten på egen hånd, som finder sted:

 • Torsdag d. 13. april – søndag d. 16. april 2023
 • Torsdag d. 25. maj – søndag d. 28. maj 2023 – nem tilmelding
 • Mandag d. 26. juni – torsdag d. 29. juni 2023 – nem tilmelding
 • Mandag d. 14. august – torsdag d. 17. august 2023 – nem tilmelding
 • Torsdag d. 14. september – søndag d.17. september 2023 – nem tilmelding
 • Torsdag d. 5. oktober – søndag d. 8. oktober 2023 – nem tilmelding

OBS – Ønsker du en Guidet vandreferie, er det også en mulighed.
Læs mere her: Ultimativ vandreferie i Jammerbugten

 

Program for vandreferie på egen hånd

Vandreferien starter om eftermiddagen på ankomstdagen og slutter ca. kl. 14:00 på afrejsedagen. Glæd dig til at vandre i alt 59 km – og blive fyldt med smukke minder og en afslappet krop.

Vi har bestræbt os på at gøre dit vandreophold så fuldendt og nemt som muligt. I helpensionen er der morgenmad, som bliver serveret kl. 7:30 til 8:30, ”smør selv” madpakke samt aftensmad kl. 18:30. Bussen henter os hver dag kl. 8:30 og kører os hen til dagens startdestination, medmindre vi starter gåturen fra vandrerhjemmet.

 

Dag 1: Ankomst og kort guidet vandretur

Ankomst om eftermiddagen. Indtjekning mellem kl. 13:00 og kl. 15:30.

Vi starter med en lille tur i Kollerup Plantage kl. 16:00, som er Fjerritslevs nærmeste skov, hvor du får en smagsprøve på den smukke natur, der venter jer. Fra udsigtspunktet Toppen får I fornemmelse af landskabet og den storslåede udsigt mod Bulbjerg i vest og Svinklovene i nordøst. Efter turen er der aftensmad, og dernæst vil der være et informationsmøde om de kommende dages vandreture.

Dagens vandretur er 5 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

Dag 2: Vandretur fra Blokhus til Tranum (Krogen)

Efter morgenmaden er I klar til at vandre dagens planlagte rute på egen hånd efter en køretur med bus til Blokhus Klitplantage.

Glæd jer til at opleve et historisk landskab skabt af istidsisen, hvor morænelandets ler og bakkesand senere er blevet dækket af et tykt lag flyvesand. På vej gennem Blokhus Klitplantage går I via Brændevinsstien, hvor beboerne fra Rødhus, Klithuse og Tranum gik, når de skulle til Blokhus efter brændevin. Blokhus var dengang hele egnens handelscentrum.

Rødhus var en velhavende landsby indtil omkring år 1500, hvor sandflugten for alvor satte ind, men blev stoppet sidst i 1800-tallet. Området har store åbne arealer til trivsel for dyrelivet. På ruten er der adgang til stranden over den yderste klitrække for enden af Severinsvej, som har asfaltbelægning. Ruten går lige forbi Rødhus Kirke, som blev indviet i 1913 og opført for blot kr. 12.767, – inkl. inventar. På toppen af udsigtshøjen ved Rødhus Klit, finder i ét af de 18 tankestedet i Jammerbugt kommune.

Når I ankommer til det sorte madhus på Kræn Madsensvej og Oles eg, slutter dagens tur her. I bliver hentet og kørt tilbage til Idrætscenter Jammerbugt.

Efter aftensmaden kan I forkæle den trætte krop med en tur i svømmehallen med sauna på Idrætscentret – eller hygge på værelset eller i ét af vores hyggelige fællesrum.

Dagens vandretur er 21 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

Dag 3: Vandretur fra Fosdalen til Fjerritslev

I bliver kørt til Fosdalen, hvor jeres vandretur starter.

Fosdalen skærer sig ned i Danmarks længste indlandsklit, Lien. Fosdalen er kildevæld og fantastiske udsigter og stedet er en del af Danmarks Naturkanon. I bunden af den frodige regnvandskløft eller erosionskløft løber en lille bæk, Vor Frue Kilde, som starter øverst i dalen. Fosdalen er det mest besøgte sted i Han Herred.

Herefter går I over til Nøddedalen. Om foråret er Nøddedalen dog kendt som Anemonedalen på grund af de voldsomt mange blomstrende anemoner. Her oplever I en troldeagtig stemning, hvor de tætbevoksede Hasseltræer pakker Nøddedalen ind. Fra Tranum til Svinkløv er der en næsten uafbrudt skrænt, som markerer havets forløb i stenalderen. Den mest markante del, som når op i 66 meters højde og strækker sig fra Slettestrand og syv kilometer mod øst, kaldes Lien. Her vil I se den meget varieret natur, med udsigt til Vesterhavet.

Efter Nøddedalen går I videre mod Svinkløv Plantage. I klitterne, tæt på havet ligger Svinkløv Badehotel. På skrænten ved Svinklovene har I den smukkeste udsigt ud over havet. I godt vejr, kan man se Rubjerg Knude, hvor Rubjerg Knude fyr også står.

I slutter turen ved at gå gennem Kollerup Plantage og ender ved Idrætscenter Jammerbugt.

Dagens vandretur er 21 km og sværhedsgraden er middel til krævende.

 

Dag 4: Vandretur fra Bulbjerg til Thorupstrand

Vandreferiens sidste tur starter i Bulbjerg. Bulbjerg er kendt for det rige fugleliv. På klinten ud mod havet yngler Riden og Mallemukken, som vi typisk kan opleve fra april-august. Når I står på skrænten ved Bulbjerg, fornemmer man tiden fra 2. verdenskrig, hvor man har bevaret bunkerne. I en af bunkerne har man indrettet et lille museum. Fra Bulbjerg ser du det enestående klithede-landskab. Resterne af Skarreklit som væltede i en september storm i 1978, står tilbage i havet.  Du går langs kystskrænten med udsigt udover havet og videre ind i Vester Thorup Plantage. Dronning Margrethe har fået opkaldt en bænk efter sig, da hun for mange år siden besøgte området for at opleve den smukke natur i Vester Thorup Plantage. John Lennon var på besøg i netop dette område og her får I historien om Apostlens langhårede berømmelse.

Når vi ankommer til Thorupstrand, vil du se de blå fiskekuttere, som fiskerne i Thorupstrand bruger, som du måske allerede har set i Gutterne på kutterne. Når du har spist lækker frokost ved Thorupstrand Fiskehus, bliver I hentet af bussen kl. 14:00 og transporteret til Fjerritslev, hvor vandreferien slutter.

Dagens vandretur er 10 km og sværhedsgraden er middel.

 

Smuk natur, god overnatning til prisen og entusiastiske turledere. 100% af de tidligere deltagere, som har udfyldt vores spørgeskema, anbefaler Idrætscenter Jammerbugts vandreferier til andre – og giver tilsagn om, at de meget gerne vender retur til vores smukke egn.” 

Vi var ikke klar over at Danmark har sådan en natur, som I har i Jammerbugten.” 

Naturen ligner meget den natur, som findes i Nordirland og Skotland.” 

 

 

Pris og indhold i vandreferien

Vandreferie i Jammerbugten på egen hånd koster kr. 3.295, – pr. person – og indeholder:

 • Velkomstdrink
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad, toilet og tv
 • Sengelinned og håndklæde
 • 3 x morgenmad
 • 2 x selvsmurt madpakke.
 • 3 x aftensmad
 • 3 x kaffe med kage
 • 1 x frokost ved Thorupstrand Fiskehus
 • Bustransport ifølge program for vandreture
 • Gratis opladning af hybrid- og elbil
 • Gratis adgang til svømmehal og sauna på Idrætscenter Jammerbugt
 • Hund tilladt på værelset
 • 2 turledere

I prisen er følgende ikke inkluderet:

 • Tillæg ved enkeltværelse kr. 500,-
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne, som tilkøbes i Spisesalen

 

PRAKTISKE DETALJER og tilmelding

Vi gennemfører vandreferien ved min. 8 tilmeldinger. Der er max. plads til 20 vandreentusiaster pr. vandreferie. Først til mølle!

 

Tilmelding, betaling og afbestilling

Du tilmelder og betaler for vandreferien via linket vist ved datoerne ovenfor.

Det er muligt at ombooke eller afbestille og få tilbagebetalt det fulde beløb – dog senest 1 uge før vandreferien skal finde sted.

 

Pakkeliste til vandreferie

Husk at medbringe:

 • Gode vandrestøvler eller sko, da du går på kuperet terræn, naturstier og brede grusveje.
 • Tøj, der matcher årstiden samt vejret.
 • Et kamera eller smartphone, så du kan forevige dine naturoplevelser.
 • Evt. en kikkert.
 • Badetøj, så du kan benytte svømmehallen og saunaen på Idrætscenter Jammerbugt.
 • 5 km. til nærmeste strand.

 

Bustransport

Fjerritslev Busserne henter jer hver dag på Fjerritslev Vandrerhjem og kører jer hen til startpunktet for dagens vandretur samt henter jer på endestationen, medmindre vandreturens endepunkt er vandrerhjemmet og Idrætscenter Jammerbugt.

 

VandreApp

Mapy.cz er en gratis app, hvor du bliver guidet rundt på de planlagte ture langs Hærvejen og Nordsøstien. Kommer du væk fra vandrestierne, kan du nemt og hurtigt finde vej tilbage ved hjælp af appen.

 

vandreferie med guide eller som gruppe 

Ønsker du at vide mere om vores vandreferietilbud med turguide alle 4 dage? Læs om Ultimativ vandreferie i Jammerbugten her.

Hvis I er en gruppe, der ønsker at vandre på egen hånd i Jammerbugten i f.eks. 2 eller flere dage, så kan vi også hjælpe jer med planlægning, og et godt tilbud på jeres ophold. Kontakt os på 98 21 11 90 eller info@icjb.dk.

Vi glæder os til at byde jer velkommen – og hjælpe jer.

Trappe ved Fosdalen i smuk skov