Vandreture i Nordjylland

Vandreferie i Jammerbugten på egen hånd

Vandreferie i Jammerbugten på egen hånd er et gennemført 4-dages ophold for alle vandre- og naturentusiaster. Du kan se frem til at vandre på de flotteste stier i Jammerbugten i Nordjylland, som fører dig ind i plantager, skove og langs havet. To af dagene vandrer du på egen hånd, mens på dag 1 og 4 har du mulighed for at vandre sammen med en gruppe og din guide. Denne form vandreferie er oplagt til mere erfarne vandrere, som ønsker at vandre i deres eget tempo.

Under dit ophold slipper du for at tænke på planlægning af vandreruter, overnatning, forplejning eller transport. Idrætscentret har sørget for det hele. Når du ankommer til vores hyggelige vandrerhjem i Fjerritslev i Jammerbugten, kan du fokusere på at nyde vandreturene og egnens ypperste naturperler. Prisen for hele herligheden starter fra kr. 3.295,- pr. person.

Vandreferie ved Jammerbugten på egen hånd finder i 2023 sted:

 • Torsdag d. 13. april – søndag d. 16. april
 • Torsdag d. 25. maj – søndag d. 28. maj
 • Mandag d. 26. juni – torsdag d. 29. juni
 • Mandag d. 14. august – torsdag d. 17. august
 • Torsdag d. 14. september – søndag d. 17. september
 • Torsdag d. 5. oktober – søndag d. 8. oktober

Tilmeld dig nemt her – hvor du også vælger dato. 

Læs om det fulde program nedenfor, eller kontakt turguide, Peter, på 20852996 eller pm@icjb.dk.

 

Program for vandreferie på egen hånd

Vandreferien starter om eftermiddagen på ankomstdagen og slutter ca. kl. 14:00 på afrejsedagen. Glæd dig til at vandre i alt 60 km – og blive fyldt med smukke minder og en afslappet krop.

Vi har bestræbt os på at gøre dit vandreophold så fuldendt og nemt som muligt. I helpensionen er der morgenmad, som bliver serveret kl. 7:30 til 8:30, ”smør selv” madpakke samt aftensmad kl. 18:30. Bussen henter os hver dag kl. 9:00 og kører os hen til dagens startdestination, med mindre vi starter gåturen fra vandrerhjemmet.

 

Dag 1: Ankomst og kort guidet vandretur

Ankomst om eftermiddagen. Indtjekning mellem kl. 13:00 og kl. 15:30.

Vi starter med en lille tur i Kollerup Plantage kl. 16:00, som er Fjerritslevs nærmeste skov, hvor du får en smagsprøve på den smukke natur, der venter jer. Fra udsigtspunktet Toppen får I fornemmelse af landskabet og den storslåede udsigt mod Bulbjerg i vest og Svinklovene i nordøst. Efter turen er der aftensmad, og dernæst vil der være et informationsmøde om de kommende dages vandreture.

Dagens vandretur er 5 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

Dag 2: Vandretur fra Fjerritslev til Fosdalen

Glæd jer til den første vandretur på egen hånd, som kommer til at vise jer Jammerbugtens varierede natur- og dyreliv samt smukke udsigter.

I starter med at få fra vandrehjemmet igennem Kollerup Plantage. Ruten går over Toppen, hvor I får det første blik af havet, samt igennem Svinkløv Plantage og bl.a. helligkilden, Sankt Olav Kilde. I passerer stedet, hvor det kendte Svinkløv Badehotel ligger, og de udendørs scener er optaget til den populære Tv-serie Badehotellet.

Dernæst vandrer I op på Lien igen via Sømærkestien, op på det ca. 50 meter høje svinkløvplateau, der består af kridt. Skrænten er her indhegnet, og I kan opleve græssende dyr i smukke omgivelser, såsom en storslået udsigt over Grønnestrand mod Bulbjerg. Her kan I også opleve Slettestrand, som er et rekreativt område med en varieret natur samt en bred bilfri sandstrand afskærmet af lave klitter.

Når i går Under Lien går ruten via en stejl skrænt op til oversiden af Lien til nye flotte udsigter. Blandt gravhøje findes åbningen op til Nøddedalen, der fortryller med krogede grene, rigkær og fugtige enge. I vandrer til slut igennem top-udflugtsstedet i Jammerbugten, nemlig Fosdalen. Glæd jer til et skønt punktum på dagens vandring på stier med det frodigste planteliv med associationer til regnskov.

Dernæst bliver I hentet og kørt tilbage til idrætscentret med bus.

Dagens vandretur er 21 km og sværhedsgraden er middel til krævende.

 

Dag 3: Vandretur fra Blokhus til Tranum (Krogen)

Efter morgenmaden er I klar til at vandre dagens planlagte rute på egen hånd efter en køretur med bus til Blokhus Klitplantage.

Glæd jer til at opleve et historisk landskab skabt af istidsisen, hvor morænelandets ler og bakkesand senere er blevet dækket af et tykt lag flyvesand. På vej gennem Blokhus Klitplantage går I via Brændevinsstien, hvor beboerne fra Rødhus, Klithuse og Tranum gik, når de skulle til Blokhus efter brændevin. Blokhus var dengang hele egnens handelscentrum.

Rødhus var en velhavende landsby indtil omkring år 1500, hvor sandflugten for alvor satte ind, men blev stoppet sidst i 1800-tallet. Området har store åbne arealer til trivsel for dyrelivet. På ruten er der adgang til stranden over den yderste klitrække for enden af Severinsvej, som har asfaltbelægning. Ruten går lige forbi den Rødhus Kirke, som blev indviet i 1913 og opført for blot kr. 12.767,- inkl. inventar.

Inden I ankommer til Tranum, er der et sort madhus. Det er her, I bliver hentet af bussen kl. 17.00 – kom gerne senest 10 min. forinden.

Efter aftensmaden kan I forkæle den trætte krop med en tur i svømmehallen med sauna på idrætscentret – eller hygge på værelset eller i ét af vores hyggelige fællesrum.

Dagens vandretur er 25 km og sværhedsgraden er middel.

 

Dag 4: Vandretur fra Bulbjerg til Thorupstrand

Vandreferiens sidste tur starter i Bulbjerg. Bulbjerg er kendt for det rige fugleliv. På klinten ud mod havet yngler Riden, som vi typisk kan opleve fra april-august. Når I står på skrænten ved Bulbjerg, fornemmer man tiden fra 2. verdenskrig, hvor man har bevaret bunkerne. I en af bunkerne har man indrettet et lille museum. Fra Bulbjerg ser du det enestående klithede-landskab. Du går langs kystskrænten med udsigt udover havet og inde i Vester Thorup Plantage. Dronning Margrethe har fået opkaldt en bænk efter sig, da hun for mange år siden besøgte området for at opleve den smukke natur i Vester Thorup Plantage.

Når vi ankommer til Thorupstrand, vil du se de blå fiskekuttere, som fiskerne i Thorupstrand bruger, sådan som du måske allerede har set i Gutterne på kutterne. Når du har spist lækker frokost ved Thorupstrand Fiskehus, bliver I hentet af bussen kl. 13.30-14:00 og transporteret til Fjerritslev, hvor vandreferien slutter.

Dagens vandretur er 10 km og sværhedsgraden er middel.

 

“Smuk natur, god overnatning til prisen og entusiastiske turledere. 100% af de tidligere deltagere, som har udfyldt vores spørgeskema, anbefaler Idrætscenter Jammerbugts vandreferier til andre – og giver tilsagn om, at de meget gerne vender retur til vores smukke egn.” 

 

 

Pris og indhold i vandreferien

Vandreferie i Jammerbugten på egen hånd koster kr. 3.295,- pr. person – og indeholder:

 • 3 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad, toilet og tv
 • Sengelinned og håndklæde
 • Velkomstdrink
 • 3 x aftensmad
 • 3 x kaffe med dessert
 • 3 x morgenmadsbuffet
 • 2 x selvsmurt madpakke
 • 1 x frokost ved Thorupstrand Fiskehus
 • Bustransport ifølge program for vandreture
 • Gratis opladning af hybrid- og elbil
 • Gratis adgang til svømmehal og sauna på Idrætscenter Jammerbugt
 • Hund tilladt på værelset
 • 2 turledere

I prisen er følgende ikke inkluderet:

 • Tillæg ved enkeltværelse kr. 500,-
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne, som tilkøbes i Spisesalen

 

PRAKTISKE DETALJER og tilmelding

Vi gennemfører vandreferien ved min. 8 tilmeldinger. Der er max. plads til 20 vandreentusiaster pr. vandreferie. Først til mølle!

 

Tilmelding, betaling og afbestilling

Du tilmelder og betaler for vandreferien via linket her – hvor du også vælger dato. 

Det er muligt at ombooke eller afbestille og få tilbagebetalt det fulde beløb – dog senest 1 uge før vandreferien skal finde sted.

 

Pakkeliste til vandreferie

Husk at medbringe:

 • Gode vandrestøvler, da du går på kuperet terræn, naturstier og brede grusveje.
 • Tøj, der matcher årstiden samt vejret.
 • Et kamera eller smartphone, så du kan forevige dine naturoplevelser.
 • Evt. en kikkert.
 • Badetøj, så du kan benytte svømmehallen og saunaen på Idrætscenter Jammerbugt eller den nærmeste strand, som ligger 5 km væk.

 

Bustransport

Fjerritslev Busserne henter jer hver dag på Fjerritslev Vandrerhjem og kører jer hen til startpunktet for dagens vandretur samt henter jer på endestationen, medmindre vandreturens endepunkt er vandrerhjemmet og Idrætscenter Jammerbugt.

 

VandreApp

Mapy.cz er en gratis app, hvor du bliver guidet rundt på de planlagte ture langs Hærvejen og Nordsøstien. Kommer du væk fra vandrestierne, kan du nemt og hurtigt finde vej tilbage ved hjælp af appen.

 

vandreferie med guide eller som gruppe 

Ønsker du at vide mere om vores vandreferietilbud med turguide alle 4 dage? Læs om Ultimativ vandreferie i Jammerbugten her.

Hvis I er en gruppe, der ønsker at vandre på egen hånd i Jammerbugten i f.eks. 2 eller flere dage, så kan vi også hjælpe jer med planlægning og et godt tilbud på jeres ophold. Kontakt os på 98 21 11 90 eller info@icjb.dk.

Vi glæder os til at byde jer velkommen – og hjælpe jer.

Trappe ved Fosdalen i smuk skov