Ultimativ vandreferie i Jammerbugten

Ultimativ vandreferie i Jammerbugten er et gennemført 4-dages ophold, hvor du kan opleve den allersmukkeste natur i Nordjylland.

Du kan se frem til at vandre på de flotteste stier i Jammerbugten – sammen med din gruppe og din guide – som fører dig ind i plantager, skove og langs havet.

Slip for at tænke og bruge tid på planlægning af vandreruter, overnatning, forplejning eller transport. Idrætscentret har sørget for det hele.

Når du ankommer til vores hyggelige vandrerhjem i Fjerritslev i Jammerbugten, kan du fokusere på at nyde dit vandreophold og glæde dig til at opleve alle egnens ypperste naturperler.

Prisen for hele herligheden starter fra blot kr. 3.795,- pr. person.

I 2024 finder den Ultimative vandreferie ved Jammerbugten sted:

 • Torsdag d. 18. april – søndag d. 21. april
 • Torsdag d. 23. maj – søndag d. 26. maj
 • Tirsdag d. 11. juni – fredag d. 14. juni FÅ PLADSER
 • Mandag d. 24. juni – torsdag d. 27. juni
 • Mandag d. 12. august – torsdag d. 15. august  FÅ PLADSER
 • Søndag d. 8. september – onsdag d. 11. september  FÅ PLADSER
 • Torsdag d. 12. september – søndag d. 15. september
 • Tirsdag d. 17. september – torsdag d. 20. september
 • Torsdag d. 3. oktober – søndag d. 6. oktober

Find jeres dato og tilmeld jer nemt her!

Læs om det fulde program nedenfor, eller kontakt din guide, Peter, på 20852996 eller pm@icjb.dk.

 

PROGRAM FOR DEN ULTIMATIVE VANDREFERIE

Vandreferien starter om eftermiddagen på ankomstdagen og slutter ca. kl. 14:00 på afrejsedagen.

Glæd dig til at vandre minimum 45 km – og blive fyldt med smukke minder og en afslappet krop.

Vi har bestræbt os på at gøre dit vandreophold så fuldendt og nemt som muligt. I helpensionen er der morgenmad, som bliver serveret kl. 7:30 til 8:30, frokost, bålmad og “smør selv” madpakke samt aftensmad kl. 18:30. Bussen henter os kl. 8:30 de dage, hvor vi starter ude i naturen, og kører os hen til dagens startdestination.

 

Dag 1: Ankomst og kort guidet vandretur

Ankomst om eftermiddagen. Indtjekning mellem kl. 13:00 og kl. 15:30.

Vi starter med en lille tur i Kollerup Plantage kl. 16:00, som er Fjerritslevs nærmeste plantage, hvor du får en smagsprøve på den smukke natur, der venter jer. Fra udsigtspunktet Toppen får I fornemmelse af landskabet og den storslåede udsigt mod Bulbjerg i vest og Svinklovene i nordøst.

Efter turen er der aftensmad, og dernæst vil der være et informationsmøde om de kommende dages vandreture.

Vi kører i egne biler ud til Kollerup Plantage, som ligger 3 km. udenfor Fjerritslev. Dagens vandretur er 5 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

Dag 2: Guidet vandretur fra Tranum til Slettestrand

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører til Tranum. Vi starter i Langdalen Plantage, går videre til Fosdalen og til sidst ned gennem Nøddedalen.

I Fosdalen vandrer vi i en frodig løvskov, som leder tankerne hen på regnskove med fuglesang for oven og Vor Frue Kildes rislen i dalbunden. Længst nede, hvor dalen er mere åben, er der en særlig varieret flora med planter og insekter. Lienskrænten er Danmarks længste indlandsskrænt, som er 3,5 km. lang. Dyrelivet i Fosdalen spænder lige fra rådyr, ravnen, grævlingen, musvågen, nattergalen til natravnen. På markedspladsen ved Fosdalen, spiser vi bålmad, som er tilberedt, når vi ankommer.

Fra Fosdalen går vi mod Nøddedalen. Slugten igennem Nøddedalen, er fyldt med Hasselnød, hvide Anemoner i maj, storblomstret Kodrivere m.m.

I Slettestrand ligger Foreningen Han Herred Havbåde, som arbejder med at restaurere gamle træbåde og bygge nye havbåde til fiskerne i Thorupstrand. Bent Kjeldgaard fra Han Herred Havbåde vil fortælle om bådværftet, og det bliver også muligt at se, hvordan de arbejder på værftet.

Turen ender i Slettestrand, hvor vi bliver hentet af bussen og kørt tilbage til Idrætscenter Jammerbugt.

Dagens vandretur er 13 km og sværhedsgraden er middel i kuperet terræn.

 

Dag 3: Guidet vandretur fra Fjerritslev til Slettestrand

Vi starter i Fjerritslev og går ad Nordsøstien til Hingelbjerg, som er et fredet naturområde mellem Kollerup og Hjortdal.

Midt i denne storslåede natur finder du Han Herreds højeste punkt, Nordbjerg, som er 83 meter over havet. Herfra er der udsigt over store dele af Han Herred, både til Vesterhavet og Limfjorden.

Herfra går vi mod Svinkløv Plantage. Den smukke skov og kysten som udsigt er noget af det smukkeste i Danmark. Ved Grønnestrand har Kong Frederik VI i 1824 udtalt: Dette øde sted er den skønneste plet i mit rige. Ligeledes står Danmarks eneste lyngmølle tilbage.

Ved Svinklovene er Havørnen indimellem på besøg. På dagens tur kommer vi til at opleve og høre om Maries Hus og Sct. Olavs Kilde.

Højdepunktet er dog udsigten ved Svinklovene, hvor vi ser udover Skagerrak, til Bulbjerg og vi kan også se Rubjerg Knude, hvor fyret blev flyttet 70 meter ind mod land. Svinkløv Badehotel pryder smukt i klitterne.

Turen ender i Slettestrand, hvor vi bliver hentet med bus og kørt tilbage til vandrerhjemmet.

Dagens vandretur er 17 km. Sværhedsgrad middel.

 

Dag 4: Guidet vandretur fra Bulbjerg til Thorupstrand

Vandreferiens sidste tur starter i Bulbjerg.

Bulbjerg er kendt for det rige fugleliv. På klinten ud mod havet yngler Riden og Mallemukken, som vi typisk kan opleve fra marts-september.

Når I står på skrænten ved Bulbjerg, fornemmer man tiden fra 2. Verdenskrig, hvor man har bevaret bunkerne. I en af bunkerne har man indrettet et lille museum. Fra Bulbjerg ser du det enestående klithede-landskab. Resterne af Skarreklit (16 m. høj kalkklippe), som væltede i en september-storm i 1978, står tilbage i havet.

Du går langs kystskrænten med udsigt udover havet og videre ind i Vester Thorup Plantage. Dronning Margrethe har fået opkaldt en bænk efter sig, da hun i 1998, besøgte området i anledningen af Prins Henriks 64-års fødselsdag og for at opleve den smukke natur i Vester Thorup Plantage.

John Lennon var på besøg i netop dette område, og her får I historien om Apostlens langhårede berømmelse.

Når vi ankommer til Thorupstrand, vil du se de blå fiskekuttere, som fiskerne i Thorupstrand bruger. Du har måske allerede set dem i Gutterne på kutterne?

Når du har spist lækker frokost ved Thorupstrand Fiskehus, bliver vi hentet af bussen kl. 14:00 og transporteret til Fjerritslev, hvor vandreferien slutter.

Dagens vandretur er 10 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

Overraskelser og flere oplevelser

Vandreferien plejer at være et stort hit blandt vores gæster. Vi garanterer et utal af røverhistorier og hyggelig stemning.

Derudover tilbyder vi at tage jer med ud og se og høre kronhjorten i brunst i september og oktober. Hjorten går og brøler for at lokke andre hinder til sig. Den går langt for at få fat i så mange hinder som muligt, og derfor er slåskamp mellem to hjorte ikke en sjældenhed. Det er en helt enestående oplevelse.

I samarbejde med Naturting, som er vores outdoor-butik i Fjerritslev, holder ejerne åbent for jer og tilbyder 20% rabat i deres butik.

 

“Smuk natur, god overnatning til prisen og entusiastiske turledere. 98,6% af de tidligere deltagere, som har udfyldt vores spørgeskema, anbefaler Idrætscenter Jammerbugts vandreferier til andre – og giver tilsagn om, at de meget gerne vender retur til vores smukke egn.”

”Vi var ikke klar over, at Danmark har sådan en natur, som I har i Jammerbugten.”

”Naturen ligner meget den natur, som findes i Nordirland og Skotland.”

 

 

PRIS OG INDHOLD I VANDREFERIEN

Den ultimative vandreferie i Jammerbugten koster fra kr. 3.795,- pr. person – og indeholder:

 • 3 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad, toilet og tv
 • Sengelinned og håndklæde
 • Velkomstdrink
 • 3 x aftensmad
 • 3 x kaffe med dessert
 • 3 x morgenmadsbuffet
 • 1 x pizza fra Ælt
 • 1 x bålmad
 • 1 x frokost ved Thorupstrand Fiskehus
 • Bustransport ifølge program for vandreture
 • Gratis opladning af hybrid- og elbil
 • Gratis adgang til svømmehal og sauna på Idrætscenter Jammerbugt
 • Hund tilladt på værelset
 • Turguide

I prisen er følgende ikke inkluderet:

 • Tillæg ved enkeltværelse kr. 500,-
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne, købes i Spisesalen

 

PRAKTISKE DETALJER OG TILMELDING

Vi gennemfører vandreferien ved min. 15 tilmeldinger.

Du modtager en velkomsthilsen fra os, 1 uge før vandreferien starter.

 

Tilmelding, betaling og afbestilling

Du tilmelder og betaler for vandreferien via linket her.

Det er muligt at ombooke eller afbestille og få tilbagebetalt det fulde beløb – dog senest 1 uge før vandreferien skal finde sted.

 

Pakkeliste til vandreferie

Husk at medbringe:

 • Gode vandrestøvler eller sko, da vi går på kuperet terræn, naturstier, stranden og brede grusveje.
 • Tøj, der matcher årstiden samt vejret.
 • Et kamera eller smartphone, så du kan forevige dine naturoplevelser.
 • Evt. en kikkert.
 • Badetøj, så du kan benytte svømmehallen og saunaen på Idrætscenter Jammerbugt eller den nærmeste strand, som ligger 5 km væk.
 • Vandrestave kan anbefales.

 

Bustransport og særtransport til trætte ben

Fjerritslev Busserne henter jer hver dag på Fjerritslev Vandrerhjem og kører jer hen til startpunktet for dagens vandretur samt henter jer på endestationen, medmindre vandreturens endepunkt er vandrerhjemmet og Idrætscenter Jammerbugt.

Vi oplever, at vores allerældste gæster ikke altid kan gå hele dagens distance. Derfor tilbyder vi særtransport til vandreferie-deltagerne – kvit og frit – hvis benene skulle give op.

Vi glæder os til at byde jer velkommen. Kontakt Peter på 20852996 eller pm@icjb.dk.