Ultimativ vandreferie i Jammerbugten - flot udsigt

Ultimativ vandreferie i Jammerbugten

Ultimativ vandreferie i Jammerbugten er et gennemført 4-dages ophold, hvor du kan opleve den allersmukkeste natur i Nordjylland. Du kan se frem til at vandre på de flotteste stier i Jammerbugten – sammen med din gruppe og din guide – som fører dig ind i plantager, skove og langs havet.

Slip for at tænke på planlægning af vandreruter, overnatning, forplejning eller transport. Idrætscentret har sørget for det hele. Når du ankommer til vores hyggelige vandrerhjem i Fjerritslev i Jammerbugten, kan du fokusere på at nyde dit vandreophold og glæde dig til at opleve alle egnens ypperste naturperler. Prisen for hele herligheden starter fra kr. 2.995,- pr. person.

Læs om det fulde program nedenfor. Eller kontakt os på 98 21 11 90 eller pm@icjb.dk for at høre mere om den ultimative vandreferie ved Jammerbugten, som finder sted:

 

Program for den Ultimative vandreferie

Vandreferien starter om eftermiddagen på ankomstdagen og slutter ca. kl. 14:00 på afrejsedagen. Glæd dig til at vandre minimum 41 km – og blive fyldt med smukke minder og en afslappet krop.

Vi har bestræbt os på at gøre dit vandreophold så fuldendt og nemt som muligt. I helpensionen er der morgenmad, som bliver serveret kl. 7:30 til 8:30, ”smør selv” madpakke, samt aftensmad kl. 18:30. Bussen henter os hver dag kl. 9:00, og kører os hen til dagens startdestination, med mindre vi starter gåturen fra vandrerhjemmet.

 

Dag 1: Ankomst og kort guidet vandretur

Ankomst om eftermiddagen. Indtjekning mellem kl. 13:00 og kl. 15:30.

Vi starter med en lille tur i Kollerup Plantage kl. 16:00, som er Fjerritslevs nærmeste skov, hvor du får en smagsprøve på den smukke natur, der venter jer. Fra udsigtspunktet Toppen får I fornemmelse af landskabet og den storslåede udsigt mod Bulbjerg i vest og Svinklovene i nordøst. Efter turen er der aftensmad, og dernæst vil der være et informationsmøde om de kommende dages vandreture.

Dagens vandretur er 5 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

Dag 2: Guidet vandretur fra Tranum til Slettestrand

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører til Tranum. Vi går mod Langdalen, Fosdalen og Nøddedalen.

I Fosdalen vandrer vi i en frodig løvskov, som leder tankerne hen på regnskove med fuglesang for oven og Vor Frue Kildes rislen i dalbunden. Længst nede, hvor dalen er mere åben, er der en særlig varieret flora med planter og insekter. Lienskrænten er Danmarks længste indlandsskrænt, som er 3 km. lang.

Fra Fosdalen går vi mod Slettestrand. I Slettestrand ligger Foreningen Han Herred Havbåde, som arbejder med at restaurere gamle træbåde og bygge nye Havbåde til fiskerne i Thorupstrand. Turen ender i Slettestrand, hvor vi bliver hentet af bussen og kørt tilbage til Idrætscenter Jammerbugt.

Dagens vandretur er 14 km og sværhedsgraden er middel.

 

Dag 3: Guidet vandretur fra Slettestrand til Fjerritslev

Vi starter i Slettestrand ved Han Herred Havbåde. Her vil én fra Havbådehuset fortælle om vores stolte fiskerierhverv, og  hvordan Han Herred Havbåde blev til. Bagefter går vi mod Svinkløv Plantage. Den smukke skov og kysten som udsigt er noget af det smukkeste i Danmark. Ved Grønnestrand har Kong Frederik VI i 1824 udtalt: Dette øde sted er den skønneste plet i mit rige. Ligeledes står Danmarks eneste lyngmølle tilbage.

På dagens tur tilbage til Fjerritslev, kommer vi til at opleve Slette Å, Sct. Olavs Kilde, Faldet og Kaprifoliedalen. Højdepunktet er dog udsigten ved Svinklovene, hvor vi ser udover Skagerrak, så langt øjet rækker, mens Svinkløv Badehotel pryder i klitterne.

Dagens vandretur er 16 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

Dag 4: Guidet vandretur fra Bulbjerg til Thorupstrand

Den sidste vandretur starter i Bulbjerg. Bulbjerg er kendt for det rige fugleliv. På klinten ud mod havet yngler Riden, som vi typisk kan opleve fra april-august. Når vi står på skrænten ved Bulbjerg, fornemmer vi tiden fra 2. verdenskrig, hvor man har bevaret bunkerne. Fra Bulbjerg ser vi et enestående klithede-landskab. Vi går langs kystskrænten med udsigt udover havet og inde i Vester Thorup Plantage – hvor Dronning Margrethe har fået opkaldt en bænk efter sig, da hun for mange år siden besøgte området for at opleve den smukke natur.

Når vi ankommer til Thorupstrand, vil I se de karakteristiske, blå fiskekuttere, som fiskerne i Thorupstrand bruger, som du måske allerede har set i Gutterne på kutterne. Når I har spist lækker frokost ved Thorupstrand Fiskehus, bliver I hentet af bussen kl. 13.30-14:00 og transporteret til Fjerritslev, hvor vandreferien slutter.

Dagens vandretur er 10 km og sværhedsgraden er let til middel.

 

“Smuk natur, god overnatning til prisen og entusiastiske turledere. 100% af de tidligere deltagere, som har udfyldt vores spørgeskema, anbefaler Idrætscenter Jammerbugts vandreferier til andre – og giver tilsagn om, at de meget gerne vender retur til vores smukke egn.” 

 

Pris og indhold i vandreferieN

Den ultimative vandreferie i Jammerbugten koster kr. 2.995,- pr. person – og indeholder:

 • Velkomstdrink
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad, toilet og tv
 • 3 x morgenmad
 • 2 x selvsmurt madpakke.
 • 3 x aftensmad
 • 3 x kaffe med kage
 • 1 x frokost ved Thorupstrand Fiskehus
 • Bustransport ifølge program for vandreture
 • Gratis opladning af hybrid- og elbil
 • Gratis adgang til svømmehal og sauna på Idrætscenter Jammerbugt
 • Hund tilladt på værelset
 • 2 turledere

I prisen er følgende ikke inkluderet:

 • Tillæg ved enkeltværelse kr. 500,-
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne, som tilkøbes i Spisesalen

 

PRAKTISKE DETALJER og tilmelding

 

Datoer for ultimativ vandreferie i Jammerbugten 2022

Vi gennemfører vandreferien ved min. 8 tilmeldinger. Der er max. plads til 20 vandreentusiaster pr. vandreferie. Først til mølle!

 

Tilmelding, betaling og afbestilling

Du tilmelder og betaler for vandreferien via linket vist ved datoerne ovenfor.

Det er muligt at afbestille og få tilbagebetalt det fulde beløbdog senest 1 uge før vandreferien skal finde sted.

 

Pakkeliste til vandreferie

Husk at medbringe:

 • Gode vandrestøvler, da vi går på kuperet terræn, naturstier og brede grusveje.
 • Tøj, der matcher årstiden samt vejret.
 • Et kamera eller smartphone, så du kan forevige dine naturoplevelser.
 • Evt. en kikkert.
 • Badetøj, så du kan benytte svømmehallen og saunaen på Idrætscenter Jammerbugt.

 

Bustransport og særtransport til trætte ben

Fjerritslev Busserne henter jer hver dag på Fjerritslev Vandrerhjem og kører jer hen til startpunktet for dagens vandretur samt henter jer på endestationen, medmindre vandreturens endepunkt er vandrerhjemmet og Idrætscenter Jammerbugt.

Vi oplever at vores allerældste gæster ikke altid kan gå hele dagens distance. Derfor tilbyder vi særtransport til vandreferie-deltagerne – kvit og frit – hvis  benene skulle give op.

 

Flere vandreferier ved Idrætscenter Jammerbugt

Ønsker du at vide mere om vores andre vandreferietilbud? Læs om vores 2022-nyheder:

Vi glæder os til at byde jer velkommen – og hjælpe jer. Kontakt os på 98 21 11 90 eller info@icjb.dk.

 

Traktor og kuttere på Thorup Strand