Vandreture i Nordjylland

Kom med på Vandreweekend ved Jammerbugten

Er du på udkig efter vandreture i Nordjylland?

Så læs om den populære nyhed på idrætscenteret: Vandreweekend ved Jammerbugten!

Vandreweekenden er perfekt for dig, som gerne vil opleve noget af den allersmukkeste natur i Danmark – som fører dig ind i plantager, skove og langs hav. Du kan se frem til en forlænget weekend, hvor du ikke skal tænke på planlægning af vandreruter, overnatning, forplejning eller transport. Medbring også gerne din hund, som er velkommen hos Idrætscenter Jammerbugt, så længe den er renlig.

Vi har sørget for det hele. Når du ankommer til vores hyggelige vandrerhjem i Fjerritslev i Jammerbugten, kan du fokusere på at nyde dit ophold og glæde dig til unikke naturoplevelser på Nordjyllands flotteste vandrestier. Prisen for hele herligheden er kr. 2.495,- pr. person.

Læs om det fulde program nedenfor. Eller kontakt os på 98 21 11 90 eller info@icjb.dk for at høre mere om vandreture i Nordjylland eller vandreweekend hos Idrætscenter Jammerbugt.

 

vandreture i Nordjylland Med unikke oplevelser

Du får mulighed for at bruge alle dine sanser, når du vandrer i Fosdalen, Svinkløv og Vester Thorup Klitplantage. Du kommer til at vandre på Hærvejen og Nordsøstien – og dermed opleve kuperet istidsterræn, store skove og smukke kyststrækninger.

Glæd dig til at se en af de bedste udsigter i Danmark – nemlig ved Svinklovene. I Fosdalen vil du opleve en nærmest regnskovsagtig-stemning.

Vester Thorup Klitplantage ligger ud til den nordvendte del af Jammerbugts kyst. Mod vest ligger Bulbjerg og mod øst fiskerlejet Thorupstrand, som du kender fra TV2s Gutterne på kutterne. Serien handler om vores seje, lokale fiskere, der kæmper for bæredygtigt fiskeri. Thorupstrand er desuden et af de eneste steder i Danmark, hvor bådene bliver trukket på land med en bulldozer.

Dyrelivet i Jammerbugten er mangfoldigt. Ofte ser vi rådyr, krondyr, ræve og mågearten Riden på fuglefjeldet ved Bulbjerg, når vi vandrer på de varierede vandrestier.

Det og meget mere vil du opleve, når du besøger os for at få den fuldendte vandreoplevelse i Nordjylland.

 

“Smuk natur, god overnatning til prisen og entusiastiske turledere. 100% af  de tidligere deltagere, som har udfyldt vores spørgeskema, anbefaler vandreturene og Vandreweekend ved Jammerbugten til andre – og giver tilsagn om, at de meget gerne vender retur til vores smukke egn.” 

 

Program for vandreweekend i Nordjylland

Vandreweekenden starter torsdag eftermiddag kl. 16:00 og slutter søndag eftermiddag ca. kl. 13:30. Når vandreweekenden er vel overstået har dine vandrestøvler gået minimum 41 km – og du er fyldt med smukke minder og en afslappet krop.

Vi har bestræbt os på at gøre dit ophold så fuldendt og nemt, som muligt. I helpensionen er der morgenmad, som bliver serveret kl. 7:30 til 9:00, og aftensmad kl. 18:30. Bussen henter os hver dag kl. 9:30 og kører os hen til dagens startdestination.

Programmet er tilrettelagt således:

Torsdag: Ankomst og kort vandretur

Ankomst om eftermiddagen. Indtjekning mellem kl. 13:00 og kl. 15:30.

Vi starter med en lille tur i Kollerup Plantage kl. 16:00, hvor du får en smagsprøve på den natur, der venter jer. Fra udsigtspunktet Toppen får I fornemmelse af landskabet og den storslåede udsigt mod Bulbjerg i vest og Svinklovene i nordøst. Efter turen er der aftensmad, og dernæst vil der være et informationsmøde om de kommende dages vandreture.

Dagens vandretur er 5 km.

Fredag: Vandretur fra Tranum til Slettestrand

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører til Tranum. Vi går mod Langdalen, Fosdalen og Nøddedalen.

Fosdalen er et af Han Herreds mest kendte udflugtssteder. I Fosdalen vandrer man i en frodig løvskov, som leder tankerne hen på regnskove med fuglesang for oven og bækkens rislen i dalbunden. Længst nede, hvor dalen er mere åben, er der en særlig varieret flora med planter og insekter.

Fra Fosdalen går vi mod Slettestrand. I Slettestrand ligger Foreningen Han Herred Havbåde, som arbejder med at restaurere gamle træbåde og bygge nye Havbåde til fiskerne i Thorupstrand. Turen ender i Slettestrand, hvor vi bliver hentet af bussen og kørt tilbage til Idrætscenter Jammerbugt for at spise aftensmad og slappe af.

Dagens vandretur er 14 km lang.

Lørdag: Vandretur fra Slettestrand til Fjerritslev

Vi starter i Slettestrand ved Han Herred Havbåde. Her vil én fra Havbådehuset fortælle om erhvervet. Bagefter går vi mod Svinkløv Plantage. Den smukke skov og kysten som udsigt er noget af det smukkeste i Danmark. Ved Grønnestrand har Kong Frederik VI i 1824 udtalt: Dette øde sted er den skønneste plet i mit rige.

På vejen mod Fjerritslev findes Sletteå, Sct. Olavs Kilde, Faldet og Kaprifoliedalen. Højdepunktet er udsigten ved Svinklovene, hvor vi ser udover Skagerrak, så langt øjet rækker. Svinkløv Badehotel pryder i klitterne, og vi ser det fra den mest fantastiske udsigt. Fra udsigtspunktet Toppen i Kollerup Plantage, har vi en storslået udsigt mod Bulbjerg i vest og Svinklovene i nordøst.

Dagens tur er 16 km.

Søndag: Vandretur fra Bulbjerg til Thorupstrand

Vandreweekendens sidste vandretur starter i Bulbjerg. Bulbjerg er kendt for det rige fugleliv. På klinten ud mod havet yngler Riden, som vi typisk kan opleve fra april-august. Vejen mod Thorupstrand er en bred sti, hvor vi har Vester Thorup Klit Plantage på den ene side, og Vesterhavet på den anden side af klitterne. Duften af saltvand og lyden af det brusende hav er ren terapi og balsam for sjælen.

Når vi ankommer til Thorupstrand, vil i se de blå fiskekuttere, som fiskerne i Thorupstrand bruger, sådan som du måske allerede har set i Gutterne på kutterne. Når I har spist lækker frokost ved Thorupstrand Fiskehus, bliver I hentet af bussen kl. 13-13:30 og transporteret til Fjerritslev, hvor vandreweekenden slutter.

Dagens vandretur er 7 eller 10 km. Valgfrit.

 

Pris for vandreweekend i Nordjylland

For kr. 2.495,- pr. person kan du glæde dig til en gennemført og billig vandreweekend. Prisen indeholder:

 • Velkomstdrink og snack
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad, toilet og tv
 • 3 x morgenmad
 • 2 x selvsmurt madpakke
 • 3 x aftensmad
 • 3 x aftenkaffe med kage
 • 1 x frokost ved Thorupstrand Fiskehus
 • Bustransport ifølge program for vandreture
 • Gratis opladning af hybrid- og elbil
 • Gratis adgang til svømmehal og sauna på Idrætscenter Jammerbugt
 • Hund tilladt på værelset
 • 2 turledere

I prisen er følgende ikke inkluderet:

 • Tillæg ved enkeltværelse kr. 500,-
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne købes i Spisesalen.

 

Praktiske detaljer

Datoer i 2021

Vi afholder vandreweekenden 6 gange i 2021 på følgende datoer:

 • Torsdag d. 1. april – søndag d. 4. april 2021 – DESVÆRRE AFLYST PGA. COVID-19 RESTRIKTIONER
 • Torsdag d. 13. maj – søndag d. 16. maj 2021 – EKSTRA HOLD/PLADSER OPRETTET I MAJ
 • Torsdag d. 10. juni – søndag d. 13. juni 2021 – UDSOLGT
 • Torsdag d. 26. august – søndag d. 29. august 2021
 • Torsdag d. 16. september – søndag d. 19. september 2021
 • Torsdag d. 7. oktober – søndag d. 10. oktober 2021

Datoer i 2022

Datoerne er ved at blive planlagt lige nu. Vil du vide besked, før din nabo? Så skriv en mail til pm@icjb.dk med Ja tak, Vandreweekend 2022 datoer.

Deltagere 

Vi gennemfører vandreweekenden ved min. 8 tilmeldte personer. Dog er der max. plads til 25 vandreentusiaster.

Tilmelding

Kontakt os på 98 21 11 90 eller info@icjb.dk for at sikre jer en plads – først til mølle!  

Husk at oplyse dit mobilnummer ved tilmelding.

Betaling

Aftalen regnes som indgået ved indbetaling af vandreweekendens fulde pris.

Du kan afbestille og få tilbagebetalt det fulde beløb – dog senest 1 uge før vandreweekenden skal finde sted.

Pakkeliste til vandretur

Husk at pakke gode vandrestøvler, da vi går på kuperet terræn, naturstier og brede grusveje. Medbring tøj, der matcher årstiden samt vejret. Et kamera eller smartphone er et must, så du kan forevige dine naturoplevelser, såsom udsigten ud over Vesterhavet fra toppen af Svinklovene. Medbring desuden badetøj, så du kan give din krop en velfortjent – gratis – tur i svømmehallen og saunaen på Idrætscenter Jammerbugt.

Bustransport

Fjerritslev Busserne henter jer hver dag på Fjerritslev Vandrerhjem og kører jer hen til startpunktet for dagens vandretur samt henter jer på endestationen, medmindre vandreturens endepunkt er vandrerhjemmet og Idrætscenter Jammerbugt. Se det fulde program for vandreweekend ovenfor.

Vandre-app og vandrekort

Mapy.cz er en gratis app, hvor du bliver guidet rundt på de planlagte ture langs Hærvejen og Nordsøstien. Kommer du væk fra vandrestierne, kan du nemt og hurtigt finde vej tilbage ved hjælp af appen. Som deltager på vandreweekenden er det også muligt at få udleveret et trykt kort.

 

Book nemt jeres oplevelses- og vandreweekend i Nordjylland

Skal Idrætscenter Jammerbugt og Fjerritslev Vandrerhjem være vært for jeres vandreture i Nordjylland?

Vi glæder os til at byde jer velkommen! Kontakt os på 98 21 11 90 eller info@icjb.dk.

Vandretur med udsigt over Svinkløv Badehotel i Nordjylland